Plány čtení, fotografie a ostatní příběhy

Zamyšlení o tammímu aneb rozlišení povolání

1. 12. 2014 17:51
Rubrika: Zamyšlení

Nevím kde přesně začít odehrálo se toho strašně moc, ale začnu takto.

Od 28.11 do 30.11.2014 jsem byl na duchovní obnově v semináři (tammím), jel jsem tam z myšlenkou zda vstoupit do kláštera nebo jít cestou manželství.

Měl jsem v hlavě strašný zmatek, protože jsem cítil touhu po klášteře, ale zároveň jsem chtěl děti, rodinu, manželku. V sobotu byla noční adorace a byl jsem i na duchovním rozhovoru a tam se vše změnilo. Kněz, který mě zná mi řekl jednu krásnou věc o kterou se chci podělit.

Kněz mi řekl, že si mě v klášteře nedokáže představit, prý jsem moc extrovert a sem příliš společenský. Další prý vidí jako znamení to,že když sem před rokem o tom mluvil s převorem kláštera tak mi jasně řekl, že mě nepřijme že jsem ještě mladý a mám čas. Takže mi ten kněz na tammímu řekl ať vypustím klášter úplně z hlavy a směřuji k manželství, že když mě Bůh bude chtít v klášteře dá mi to vědět takovou silou že nezapochybuji. Tak sem šel věčer na adoraci a vše Pánu svěřil. Když jsem klečel před Ježíšem, řekl jsem, že se tedy vydám cestou manželství, práci mám a byt také. V tu chvíli co jsem to vyslovil sem pocítil strašný pokoj v srdci až mi bylo jasné že to je moje cesta. Tak doufám že sem se nezmýlil, ale pokud ano Bůh mě zavolá. Pořád mi,ale ještě něco v životě chybělo a až na tammímu jsem poznal co to je. Byl to Bůh. Nepřijal jsem ho celým srdcem a radši sem si žil život jaký sem chtěl já a ne jaký chtěl On. Moje modlitba byla spíše o odříkání a o tom co chci já.

Chci vám říct, že jakmile stojíte před nějakým rozhodnutím manželství, řeholní život nebo kněžství svěřte to do rukou Pána. Nečekejte, ale udělejte ten první krok, to rozhodnutí a pokud to bude vaše povolání ucítíte pokoj v srdci. Pokud, ale to povolání bude jiné nebojte se, protože Bůh vás zavolá takovou silou, že to poznáte.

Modlím se za vás +

Zobrazeno 872×

Komentáře

maxmilian

Výborně Michale, to je přesně ono...! ;)

KateřinaV

krásný články píšeš jako můj míša

KateřinaV

máš pěkný články jde vidět že důvěřuješ bohu..

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz